Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Redactioneel | Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020

Stigmatiseren en generaliseren

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2020
Auteur:
Frans Hoogeveen
Ook in Denkbeeld spreken we al geruime tijd niet meer over 'dementerenden' of 'dementerende mensen', maar over 'mensen met dementie'. De mens komt eerst, dan de aandoening. En als de oude uitdrukking je toch nog eens ontglipt, zoals mij laatst tijdens een presentatie op een congres overkwam, word je genadeloos gecorrigeerd. Heel terecht, maar het kan nog een stapje verder. Want toen ik onlangs op een congres in Helsinki sprak, keek men mij raar aan toen ik het had over 'mensen met dementie'. Onnodig stigmatiserend, zo vond men. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld