Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2014 | Artikel | Uitgave 5/2014

Psychopraktijk 5/2014

Stigma bestrijden binnen en vanuit de GGZ (1)

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2014
Auteur:
Drs. Gerdie Kienhorst
Belangrijke opmerkingen
Drs. G.H.M. Kienhorst, TextAbility, Penvoerder Wegwijzer Stigmabestrijding in de ggz namens Stuurgroep Toolkit voor antistigma-interventies (Kenniscentrum Phrenos, Samen Sterk zonder Stigma) (wegwijzer@samensterkzonderstigma.nl).

Samenvatting

Onlangs organiseerde het ministerie van VWS een conferentie onder de titel Destigmatisering: Anders denken over psychische aandoeningen. Het tekent de belangstelling voor en een besef van urgentie bij de belemmeringen die stigma opwerpt voor de participatie van mensen met psychische aandoeningen. Dit artikel schetst dit probleem in twee delen en gaat in op bewezen effectieve strategieën om stigmatisering aan te pakken. In het eerste deel schenken we aandacht aan de betekenis en gevolgen van stigma en wat daaraan collectief en individueel te doen valt. In het volgende nummer komt specifieker aan de orde wat de GGZ hierin kan betekenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Psychopraktijk 5/2014 Naar de uitgave