Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Baanbreker | Uitgave 5/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2013

‘Stigma belemmert deelname aan maatschappij’

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2013
Auteur:
Kees Vermeer
Belangrijke opmerkingen
journalist
Voor mensen met een psychische aandoening is het moeilijk om (weer) deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Zij lopen vaak aan tegen vooroordelen en dat werkt door op verschillende gebieden, zoals sociale relaties en werk. Er is veel onderzoek gedaan naar rehabilitatieinterventies, maar het stigma dat deze groep mensen heeft, staat succesvolle rehabilitatie vaak in de weg. Daarom is onderzoek naar anti-stigmastrategieën belangrijk, vindt prof. Jaap van Weeghel, hoogleraar ‘Rehabilitatie en maatschappelijke participatie van mensen met ernstige psychische aandoeningen’ aan de Universiteit Tilburg en wetenschappelijk directeur bij Kenniscentrum Phrenos in Utrecht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2013 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

De Transmurale Zorgbrug