Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | In de praktijk | Uitgave 2/2019

GZ - Psychologie 2/2019

Stabilisatie bij complexe PTSS?

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Gerben Beldman, Bas de Weerd
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u gevalsbeschrijvingen met reflectie op de inhoud.
Gerben Beldman is Klinisch Psycholoog, Supervisor VGCT en Hoofddocent Angst & Stemming aan de GZ-opleiding van het RCSW in Nijmegen. Hij geeft behandelingen en heeft ook een eigen opleidingsbureau, onder de naam Beldman Opleidingen (www.​beldmanopleiding​en.​nl) Correspondentie: gerben@beldmanopleidingen.nl.
Bas de Weerd is klinisch psycholoog bij PsyQ, Supervisor VGCT en Hoofddocent Gedragstherapie aan de GZ-opleiding van het RCSW in Nijmegen.

Samenvatting

Cursisten van de GZ-opleiding stellen regelmatig de vraag of het verstandig is om patiënten met een ‘complexe’ PTSS een verwerkingsgerichte behandeling aan te bieden. Angst voor ontregeling bij de patiënt is een veelgehoord argument om dit niet te doen. Tweede vraag is vaak of er dan eerst een stabilisatietraject ingezet zou moeten worden. Een artikel over de zin en onzin van stabilisatie.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

GZ - Psychologie 2/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Veilig thuis!

Nieuws uit de wetenschap

Marieke Hesseling & Ilse Wielaard