Skip to main content
main-content
Top

17-11-2015 | Nieuws

Staatssecretaris Van Rijn: extra check bij kindermishandeling

Staatssecretaris Martin van Rijn, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bekijkt of de afspraken rond het signaleren van kindermishandeling kunnen worden verbeterd.

Van Rijn wil dat huisartsen, onderwijzers en medewerkers in jeugdzorginstellingen voordat zij zelf hulp in gang zetten, kijken of er meer aan de hand is. Door de extra check kan meer informatie boven water komen waardoor een hulpverlener kan besluiten eventuele misstanden toch te melden, in plaats van zelf hulp in gang te zetten, denkt Van Rijn.

Omdat vermoedens van kindermishandeling dan moeten worden vastgelegd, moet het laatste stapje in de sinds 2013 bestaande meldcode worden aangepast. Van Rijn benadrukte maandag in de Tweede Kamer dat het niet zijn bedoeling is om de meldcode te vervangen door een meldplicht, zoals de VVD graag zou zien.

Bron: Skipr / ANP
Beeld: Fotolia

Tip

Lees meer over (het herkennen van) kindermishandeling in Medisch handboek kindermishandeling.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.