Skip to main content
main-content
Top

10-07-2011 | Nieuws

Staatssecretaris pakt bureaucratie aan

De bureaucratie in verpleeghuizen en andere instellingen moet worden aangepakt. Dat vindt ook staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten. Daarom wordt vanaf nu in een aantal zorginstellingen een proef gedaan met weinig regels. Ook komt er een meldactie, zo schrijft V&;VN op haar website.

Eerdere aanpak vanuit het ministerie werkt bijna niet. Het leek er niet op dat er minder regels waren gekomen. Dat moet deze keer beter, vindt de staatssecretaris. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze hoe ze dit wil aanpakken met de zogeheten proef regelarme zorginstelling.

Iedereen die vindt dat er overbodige regels zijn in zijn of haar instelling kan dit melden bij In voor Zorg: www.invoorzorg.nl. Daarin kun je ook aangeven of jouw zorginstelling wil meedoen aan de proef regelarme zorginstelling.

In haar brief geeft de staatssecretaris nogmaals aan dat het ministerie van VWS geen minutenregistratie voorschrijft. Om te voldoen aan de huidige regelgeving is het niet nodig om iedere minuut te registreren en te verantwoorden. Zorginstellingen die wel alle zorg registreren doen dit op grond van een eigen keuze.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.