Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Biomechanica & Bewegingsanalyse | Uitgave 1/2015

Podosophia 1/2015

Squatten op hoge hakken

Preciezere trainingseffecten zijn te bereiken

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2015
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden zowel algemene principes uit de biomechanica en de bewegingsanalyse opgefrist als podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.
Tekst en beeld: Chris Riezebos, docent Beweging & Analyse, opleiding Bewegingstechnologie, Haagse Hogeschool en docent Driedimensionale Artrokinematische Mobilisatie (DAM-cursussen)

Samenvatting

De squat wordt vaak aangeduid als de koning van alle oefeningen. Hoe de squat kan worden uitgevoerd, blijkt in hoge mate samen te hangen met de lenigheid naar dorsaalflexie in het enkelgewricht. Er wordt van uitgegaan dat iemand probeert zo diep mogelijk te squatten met de hielen aan de grond. Het idee dat men niet met de knieën voorbij de voeten mag komen is een fabel. De samenhang tussen de maximaal te bereiken squatdiepte en de hakhoogte wordt hier nader geanalyseerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Podosophia 1/2015 Naar de uitgave