Skip to main content
main-content
Top

02-12-2013 | Nieuws

NVFS Sportfysiotherapeut van het jaar is Dennis van Poppel uit Eindhoven

Vrijdag 29 november is de prijs voor de NVFS Sportfysiotherapeut(r) van het jaar 2013 uitgereikt aan sportfysiotherapeut drs. Dennis van Poppel uit Eindhoven. De NVFS Sportfysiotherapeut(r) van het jaar is een tweejaarlijkse prijs voor officieel geregistreerde leden van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

Het doel van deze prijs is het profileren van de sportfysiotherapeut als specialist op het gebied van de sportgezondheidszorg zowel landelijk als regionaal. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op het 9e Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres van de Vereniging voor Sportgeneeskunde in Ermelo. De kandidaten voor deze prijs worden voorgedragen door de leden en uiteindelijk gekozen door een professionele vakjury. 

De professionele vakjury bestond uit erelid Rolf Wagenaar, NVFS Sportfysiotherapeut(r) van het jaar 2011 Sharon Portegies, VSG bestuurslid en sportarts Eric van de Sande en NVFS bestuurslid Jeroen Bijman. 
"Dennis van Poppel werkt als zeer hoog gekwalificeerd sportfysiotherapeut zowel regionaal als landelijk. Hij is spreker op congressen en symposia. Actief met wetenschappelijk onderzoek, en ook als docent werkzaam binnen een zeer breed scholingsgebied" aldus de vakjury die Dennis unaniem tot winnaar uitriep. Hoofdsponsor Disporta reikte de cheque uit. 

Bart Smit, voorzitter van de NVFS: " Het werk van Dennis van Poppel laat zien dat de NVFS sportfysiotherapeut een belangrijke schakel in de sportzorgketen is, samen met de sportmasseur en de sportarts. De NVFS sportfysiotherapeut is werkzaam als fysiotherapeut-specialist op het gebied van de sportgezondheidszorg". 

De NVFS, Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, opgericht in 1981, is de belangenorganisatie en het servicebureau voor fysiotherapeuten, werkzaam in de sportgezondheidszorg. De NVFS maakt als beroepsinhoudelijke organisatie deel uit van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Auteur(s): ANP

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.