Skip to main content
main-content
Top

05-02-2014 | Nieuws

Fysiotherapeut begint online sportschool

Het is een uitkomst voor iedereen die niet houdt van de zweetgeur van anderen en toch fit wil blijven: de online sportschool. Met Beweging.tv biedt fysiotherapeut Jip Driehuizen ruim zevenhonderd filmpjes met oefeningen voor beweging en ontspanning. Ook behandelt hij specifieke klachten.

De website is gericht op mensen die extra willen bewegen. In die zin verschilt de online sportschool niet van andere budgetsportscholen. Maar anders dan die sporthallen biedt Beweging.tv ook trainingen die zijn gericht op de behandeling van specifieke klachten. Denk daarbij aan RSI en het hyperventilatiesyndroom. Ook mensen die van hun overgewicht af willen, kunnen een speciale training volgen. Blijkens de site is het de bedoeling dat patiënten in de toekomst ook rechtstreeks in contact kunnen komen met een trainer. Nu is echter alleen nog Driehuizen zelf daarvoor beschikbaar.

  

 

Chat, skype of e-mail
Deelnemers met klachten moeten voor ze kunnen deelnemen een vragenformulier invullen. Zo krijgt de fysiotherapeut een beeld van de klachten. Eventueel vraagt hij daarvoor ook foto’s op, bijvoorbeeld van de houding van de patiënt. Daarna krijgt de patiënt een eigen behandelplan. Beweging.tv verwijst eventueel ook door naar een fysiotherapiepraktijk als een fysieke behandeling noodzakelijk is. Gedurende de behandeling houdt de fysiotherapeut via chat, skype of e-mail contact met de patiënt, die de behandeling deels vergoed kan krijgen. De website is gericht op mensen in de ‘werkende leeftijd’. Driehuizen biedt daarom ook programma’s die speciaal ontwikkeld zijn voor bedrijven.

 

Bron: FysioActueel.nl

 

Tip

Bekijk de web-tv-uitzending lage rugpijn. Deze uitzending is on-demand beschikbaar.

 

Prof. dr. Bart Koes en prof. dr. Maurits van Tulder gaan in op de belangrijkste en meest recente ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek, behandeling en richtlijnen bij lage rugpijn in de fysiotherapeutische praktijk. De nieuwste inzichten op het gebied van specifieke subgroepen komen in deze web-tv-uitzending ook aan bod. Tot slot gaan de sprekers in op de ontwikkelingen op het gebied van de lage rugpijn die gepresenteerd zijn tijdens het wereldcongres in Dubai.

 

Deze web-tv is onderdeel van het Fysiotherapeut Totaal-abonnement en is voor (proef)abonnees gratis te volgen. Nog geen abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal?

 

Het volgen van deze nascholing levert fysiotherapeuten 2 accreditatiepunten op voor de registers:
- algemeen fysiotherapeut
- manueel therapeut
- psychosomatisch fysiotherapeut
- sportfysiotherapeut

 

Sprekers
■ Prof. dr. Bart Koes, Hoofd onderzoek, Huisartsgeneeskunde, Erasmus MC Rotterdam
■ Prof. dr. Maurits van Tulder, Hoofd afdeling Gezondheidswetenschappen & EMGO+ Instituut, Faculteit der Aard en Levenswetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Auteur(s): Daan Marselis Beeld: Thinkstock

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.