Skip to main content
Top

2017 | OriginalPaper | Hoofdstuk

4. Spijsverteringsstelsel

Auteur : G. H. Mellema

Gepubliceerd in: Medische terminologie anatomie en fysiologie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het spijsverteringsstelsel (tractus digestivus) heeft tot functie voedsel opnemen en het zodanig bewerken (verteren), dat het door het lichaam kan worden opgenomen. De onverteerbare bestanddelen worden door het lichaam weer uitgescheiden. Verteren is het zodanig bewerken en verkleinen van de moleculaire ketens – de ketens van aan elkaar ‘geplakte’ moleculen waaruit ons voedsel bestaat – dat ze via de darmwand in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. In dit hoofdstuk komen de bouw en functies van het spijsverteringsstelsel aan bod.
Metagegevens
Titel
Spijsverteringsstelsel
Auteur
G. H. Mellema
Copyright
2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1767-7_4