Skip to main content
Top

2002 | OriginalPaper | Hoofdstuk

17. Spijsvertering

Auteurs : Ed Hendriks, Jan Vink, Hans Helsper

Gepubliceerd in: Leerboek Sportmassage

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Het spijsverteringskanaal (tractus digestivus) is een lange met een slijmvlies beklede slang, waar in meer of mindere mate klieren aan toegevoegd zijn. De producten van deze klieren dienen voor de afbraak (vertering) van de opgenomen voedingsmiddelen, die alleen in de vorm van chemisch eenvoudige bestanddelen gebruikt kunnen worden.
Metagegevens
Titel
Spijsvertering
Auteurs
Ed Hendriks
Jan Vink
Hans Helsper
Copyright
2002
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9782-2_17