Skip to main content
Top

1998 | OriginalPaper | Hoofdstuk

18. Spijsvertering

Auteurs : M.R. Bouma, drs. J.A.M. Kerstens, L.D. Klei, H. Oldenburger

Gepubliceerd in: VAARDIGHEDEN SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDE

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Inleiding

In een voedings- en vochtbalans wordt de verhouding tussen voedsel- en vochtopname (voeding en vocht 'per os' en vochtopname 'parenteraal', zoals een voedingsinfuus) enerzijds en voedsel- en vochtverlies (door overmatig transpireren, ontlasting en urine-uitscheiding, braken en eventueel bloedverlies) anderzijds weergegeven.
Metagegevens
Titel
Spijsvertering
Auteurs
M.R. Bouma
drs. J.A.M. Kerstens
L.D. Klei
H. Oldenburger
Copyright
1998
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-0678-7_18