Skip to main content
Top

2011 | OriginalPaper | Hoofdstuk

7 Specifieke interventies uitvoeren (fase 3)

Auteur : Bauke Koekkoek

Gepubliceerd in: Praktijkboek sociaal-psychiatrische begeleiding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Als fase 1 en fase 2 doorlopen zijn, kunnen specifieke interventies worden ingezet in fase 3: de werkfase. Mogelijk de belangrijkste interventie, ook weer in deze fase, is echter het monitoren van de voortgang van de doelen. Daarnaast worden twee typen specifieke interventies besproken.
Literatuur
go back to reference Tielemans & De Jong (2007). Richtlijn voor casemanagers in de verslavingszorg. Uitgebreide en praktische handleiding voor de uitvoering van casemanagement in de verslavingszorg, die echter ook direct toepasbaar is in de ggz. Tielemans & De Jong (2007). Richtlijn voor casemanagers in de verslavingszorg. Uitgebreide en praktische handleiding voor de uitvoering van casemanagement in de verslavingszorg, die echter ook direct toepasbaar is in de ggz.
go back to reference Linehan (1996). Borderline persoonlijkheidsstoornis. Dit boek bevat uitleg over het uitvoeren van gedragsanalyse en formulieren die daarbij gebruikt kunnen worden. Linehan (1996). Borderline persoonlijkheidsstoornis. Dit boek bevat uitleg over het uitvoeren van gedragsanalyse en formulieren die daarbij gebruikt kunnen worden.
go back to reference Delfgaauw (2005). Rehabilitatie bij depressie. Handzaam boek dat een geprotocolleerde begeleiding beschrijft bij chronische depressie. Daarin wordt onder meer een gedragsanalyse gebruikt die deels is gebaseerd op McCullough (2000). Delfgaauw (2005). Rehabilitatie bij depressie. Handzaam boek dat een geprotocolleerde begeleiding beschrijft bij chronische depressie. Daarin wordt onder meer een gedragsanalyse gebruikt die deels is gebaseerd op McCullough (2000).
Metagegevens
Titel
7 Specifieke interventies uitvoeren (fase 3)
Auteur
Bauke Koekkoek
Copyright
2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9054-0_7