Skip to main content
main-content
Top

29-07-2011 | Nieuws

Specialisten Deventer gebruiken ipad aan bed

Een aantal medisch specialisten van het Deventer Ziekenhuis gebruikt de ipad om het medisch dossier aan een pati�nt in bed te laten zien.

Het Deventer Ziekenhuis werkt al enige tijd met een digitaal dossier. Ook wil het ziekenhuis optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die e-health biedt. De manier van werken voor de zorgverleners is daardoor nogal veranderd. Was er 5 jaar geleden nog een kar met dikke papieren dossiers nodig tijdens de visites in de kliniek, nu kunnen de artsen met de ipad naar het bed lopen en de informatie tonen die ze willen. Snel, altijd actueel en compact. De ipad past in een doktersjas.

De ICT van het ziekenhuis ontwikkelde een soort app waarmee de artsen grote delen van het medisch dossier kunnen laten zien, de laatste röntgenfoto’s kunnen tonen of de bloeduitslagen kunnen opvragen. Ook kunnen ze nakijken wie er die dag op het spreekuur waren en welke patiënten in de kliniek of op de spoedeisende hulp liggen.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.