Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Opinie | Uitgave 2/2018

Huisarts en wetenschap 2/2018

Spanning tussen empathie en professioneel handelen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2018
Auteur:
Bèr Pleumeekers
Belangrijke opmerkingen
Pleumeekers HCJM. Spanning tussen empathie en professioneel handelen. Huisarts Wet 2018;61(2):24. https://​doi.​org/​10.​1007/​s12445-018-0035-1.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

Een tweedehandsautoverkoper zal meer verkopen als hij empatisch is, maar moeten huisartsen ook empathisch zijn? Empathie is veel meer dan alleen communicatie. Binnen de arts-patiëntrelatie is rationeel onderbouwde communicatie met de nodige distantie niet alleen effectiever, maar ook rechtvaardiger. Dat kan op gespannen voet staan met empathie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Huisarts en wetenschap 2/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Boeken