Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Werk in uitvoering | Uitgave 2/2018

Werk in uitvoering
Kind & Adolescent Praktijk 2/2018

SovaTAss: digitale werkvormen voor kinderen met autisme

Sociale vaardigheden trainen met games en apps

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Job Van ’T Veer, Gijs Terlouw, Janneke Metselaar
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs Dr. J. van ’t Veer, associate lector iHuman, Zorg Welzijn Digitaal; projectleider van dit Sia RAAK publiek-project. G. Terlouw MSc, docent-onderzoeker lectoraat iHuman, Zorg Welzijn Digitaal. NHL-Stenden Hogeschool. Dr. J. Metselaar, lector Zorg voor Jeugd.

Samenvatting

Om hun sociale vaardigheden te verbeteren, maken kinderen met ASS steeds vaker gebruik van digitale werkvormen, zoals apps en games. Het SovaTass-project bouwt een eigen set, en zoekt uit wat werkt en wat niet.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Kind & Adolescent Praktijk 2/2018 Naar de uitgave

Uit de Praktijk

Een kind van zes

OriginalPaper

Vermijden

OriginalPaper

EMDR bij sexting