Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Journaal | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

Sonjabakkeren, South-Beach of toch iets anders?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Afvallen is erg lastig, zeker als je al dik bent, en daarna is dun blijven nog moeilijker. Niets lijkt goed te helpen en daarom zijn er zo veel verschillende methoden op de markt. Allerlei slimme types willen een graantje meepikken van de publieke ellende en bevelen hun eigen methode aan als de best werkende. Onderzoekers uit Harvard vergeleken vier verschillende laagcalorische diëten, die zodanig waren samengesteld dat een dieet met weinig koolhydraten kon worden vergeleken met veel koolhydraten, veel vet met weinig vet en veel eiwit met weinig eiwit. Alle diëten voldeden aan de richtlijnen voor gezonde voeding. De onderzoekers randomiseerden 811 patiënten met een gemiddelde BMI van 33 over de 4 verschillende diëten en de deelnemers werden allemaal intensief begeleid, zowel via groepsbijeenkomsten als via individuele contacten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Communicatietips voor het spreekuur

Het omgaan met chronisch zieken

Farmacotherapie

Calciumantagonisten