Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-08-2018 | Casuïstiek | Uitgave 9/2018

Huisarts en wetenschap 9/2018

Somatische zorg voor jongeren met een eetstoornis

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2018
Auteurs:
Emma Horton, Lilian van Geelkerken
Belangrijke opmerkingen
Horton EE, Van Geelkerken LAFE. Somatische zorg voor jongeren met een eetstoornis. Huisarts Wet 2018;61(9):41-3. DOI:10.1007/s12445-018-0251-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Eetstoornissen bij jongeren komen weinig voor, maar kunnen een gevaarlijk somatisch beloop hebben. U als huisarts kunt een vitale rol spelen bij het inschatten van de somatische conditie van een patiënt. Daarbij mogen anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek niet ontbreken, zeker als u moet beoordelen of een ziekenhuisopname nodig is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2018

Huisarts en wetenschap 9/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Acht miljoen