Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2018 | sociale netwerken | Uitgave 3/2018

Geron 3/2018

Sociale netwerken van ouderen krimpen niet, maar veranderen wel

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Eric Schoenmakers, Bianca Suanet
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Eric Schoenmakers is docent en onderzoeker aan de opleiding Toegepaste Gerontologie, Fontys Hogeschool voor Mens en Gezondheid, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Gerontologie, NVG-KNOWS en tevens redactielid van Gerōn.
Bianca Suanet is universitair docent aan de Afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Gerontologie, NVG-KNOWS.

Samenvatting

Bij het ouder worden, wordt je wereld kleiner. Mensen om je heen overlijden waardoor je aansluiting verliest met je sociale netwerk. Dat is het bestaande beeld over veranderingen in sociale netwerken bij het ouder worden. Maar klopt dit beeld eigenlijk wel? Jarenlang onderzoek toont een veel genuanceerder en positiever beeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Geron 3/2018 Naar de uitgave