Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Opinie | Uitgave 2/2018

Vakblad Sociaal Werk 2/2018

Sociaal werkers en het stemrecht van mensen met een verstandelijke beperking: (On)beperkt stemmen

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2018
Auteur:
Chantal van Schalm
Belangrijke opmerkingen
Chantal van Schalm studeerde in 2017 af als sociaal pedagogisch hulpverlener aan de HU. Haar artikel over dit onderwerp werd beoordeeld als topartikel. Zij werkt als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking op twee dagbestedingslocaties van zorgorganisatie Reinaerde.

Samenvatting

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit van achttien jaar of ouder mag zijn of haar stem uitbrengen tijdens de verkiezingen in Nederland. Dus ook als je een verstandelijke beperking hebt. Helaas brengen veel mensen met een verstandelijke beperking, om uiteenlopende redenen, hun stem niet uit. Dat is jammer, omdat wij waarden als gelijkwaardigheid, inclusie en participatie hoog in het vaandel hebben staan in Nederland. Wat kunnen sociaal werkers hieraan doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Vakblad Sociaal Werk 2/2018 Naar de uitgave