Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Toepassingin de praktijk | Uitgave 5/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2014

Sociaal-psychiatrische zorg met FACT

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2014
Auteur:
drs. Aart Eliens
Belangrijke opmerkingen
Bauke Koekkoek lector Sociale en Methodische Aspecten van Psychiatrische Zorg, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen; SPV en hoofd onderzoekslijn EPA, Pro Persona

Samenvatting

Ernstige psychische aandoeningen (EPA) treffen ca. 160 duizend Nederlanders, resulterend in verminderd psychosociaal functioneren, een langere duur van de stoornis en de noodzaak van gecoördineerde en van gespecialiseerde zorg.1) Deze noodzaak resulteerde in een van oorsprong Amerikaans organisatiemodel waarbij de zorg geboden wordt door één team van professionals. Het intensieve ACT-model bleek echter financieel niet goed haalbaar. De lichtere versie, Flexibele Assertive Community Treatment (FACT), bevat enkele sterke elementen van het Amerikaanse ACT-model, maar organiseert daarnaast de zorg flexibeler en efficiënter.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2014 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Helping Hands