Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Boormal maken en implantaten plaatsen op één dag | Uitgave 1/2017

Tandartspraktijk 1/2017

Sneller, eenvoudiger en toch nauwkeurig!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2017
Auteurs:
Drs. Francis Twiss, Drs. ing. Frans de Beer
Belangrijke opmerkingen
Drs. ing. Frans de Beer (RU Utrecht 1984) begon met een technische opleiding (HTS) aan de studie algemene tandheelkunde en maakte later de implantologie van het begin af aan mee als MFP’er op het CBT Heerlen en Maastricht. Hij produceert en innoveert boormallen voor zijn verwijzers.
Drs. Francis Twiss (RU Nijmegen 1978) is tandarts-implantoloog in Kerkrade. Sinds eind 2014 is hij 3D-consultant en producent van boormallen voor de groeiende groep verwijzende implantologen. Voor meer info zie: www.​3DGuide.​nl

Samenvatting

Het gebruik van boormallen bij implantologische behandelingen is al enige tijd gemeengoed. Het is, zeker op plaatsen waar weinig botvolume aanwezig is of de latere prothetiek erg nauw luistert, een nuttig hulpmiddel. Met name sinds de komst van de CBCT-scan is het mogelijk zeer nauwkeurige boormallen te maken. De pre-implantologische planning die hiervoor noodzakelijk is bestaat onder andere uit het maken van zo’n CBCT-scan en röntgenfoto’s. Voor deze planning en het van daaruit maken van een boormal zijn separate afspraken met de patiënt nodig waartussen ook enige tijd moet zitten om de boormal te produceren. Wij gingen op zoek naar een methode om met eenvoudige, beschikbare technologie deze procedure te laten plaatsvinden binnen één dag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Tandartspraktijk 1/2017 Naar de uitgave

X-puzzel

X-puzzel #1

Risicovol of roekeloos

Just culture