Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013

Slijtage. En nu?

De voorbereiding voor een succesvolle behandeling

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2013
Auteur:
MSc Erik-Jan Muts
Belangrijke opmerkingen
Erik-Jan Muts (MSc) is onlangs afgestudeerd (Groningen, 2013) en is momenteel werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn en Beekmans Tandartsen te Laren.
De volledige casus waarop bijgaand artikel is gebaseerd, werd eind november jl. onderscheiden met de 1e prijs tijdens de 3M ESPE Espertise Talent Awards 2013.
Pathologische gebitsslijtage lijkt het laatste decennium te zijn toegenomen, met als voornaamste oorzaak een verandering in het voedingspatroon waardoor erosieve componenten een belangrijkere rol zijn gaan spelen.1,2 De aanwezigheid van slijtage kan vaak snel worden opgemerkt, toch blijft adequate behandeling soms uit. Door inzicht te krijgen in de gevolgen van slijtage lijkt de aanpak vaak eenvoudiger. Een zorgvuldige planning voorafgaande aan de behandeling kan de clinicus helpen bij het bereiken van een fraai en succesvol eindresultaat. Met behulp van een casus wordt inzicht gegeven in de voorbereiding.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2013

Tandartspraktijk 12/2013 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws

Gewone- en ongewone patiënten

Fibromen en fibroomachtige zwellingen

Verzekeraars zouden het gebruik moeten stimuleren

Mondbeschermers: een must bij sport?