Skip to main content
main-content
Top

16-06-2011 | Nieuws

Slapen op de linkerzij halveert kans op late miskraam

Vrouwen die in de laatste drie maanden van de zwangerschap op de linkerzij slapen, hebben minder kans op een doodgeboren baby dan vrouwen die op hun rechterzij slapen. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers uit Nieuw-Zeeland, gepubliceerd in de British Medical Journal.

De kans op een doodgeboorte bij slapen op de rechterzij is wel tweemaal zo groot, maar nog steeds gering: 1,96 op de 1000 geboorten bij vrouwen die op de linkerzij slapen, tegenover 3,93 op de 1000 geboorten die dat niet doen.

Waarschijnlijk heeft het te maken met de bloedtoevoer naar het ongeboren kind. Ook ontdekten de onderzoekers een verband tussen het risico op een doodgeboorte in het laatste deel van de zwangerschap en regelmatig overdag slapen of bij een langer dan gemiddelde nachtrust.

ontdekten de onderzoekers een verband tussen het risico op een doodgeboorte in het laatste deel van de zwangerschap en regelmatig overdag slapen of bij een langer dan gemiddelde nachtrust.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.