Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Specialisatie | Uitgave 2/2013

Standby 2/2013

Sialendoscopie: een nieuwe techniek voor de behandeling van verstopte speekselklieren

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 2/2013
Auteurs:
Erik Van der Meij, Jan De Visscher

Speekselklieren maken speeksel dat via uitvoergangen naar de mond wordt vervoerd. Door bepaalde oorzaken, zoals een speekselsteen of een vernauwing in een uitvoergang, kan de speekselafvloed verstoord zijn. De glandula parotidea en de glandula submandibularis hebben een afvoergangensysteem dat kan worden onderzocht door middel van sialendoscopie. Sialendoscopie, ook wel speekselklierscopie genoemd, is een nieuwe techniek waarmee de kaakchirurg met een zeer dunne scoop (= kijkbuis) in het afvoerbuizensysteem kan kijken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Standby 2/2013 Naar de uitgave