Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-11-2015 | Artikel | Uitgave 4/2015

Verslaving 4/2015

Shared Decision-Making: van RCT naar praktijk

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Dr. Evelien A.G. Joosten, Dr. Boukje A.G. Dijkstra, Prof. dr. Cor A.J. de Jong
Belangrijke opmerkingen
An erratum to this article can be found at http://​dx.​doi.​org/​10.​1007/​s12501-015-0049-3.

Samenvatting

Een randomised controlled trial (RCT) heeft uitgewezen dat de Shared Decision-Making (SDM) interventie Samen Beslissen een effectieve manier is om een behandelingsovereenkomst te sluiten in de verslavingszorg en dat deze zorgt voor vermindering van psychische klachten en ernst van drugsgebruik. De wijze waarop de RCT werd uitgevoerd, is niet direct te vertalen naar de klinische praktijk. Dit artikel beschrijft de bevindingen van het implementatieproject. Implementatie wordt niet zo zeer door de interventie bemoeilijkt, integendeel, maar verloopt traag door de dynamische tijd waarin de zorg zich momenteel bevindt. Het belang van en de interesse voor Samen Beslissen zijn daarentegen groot.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Verslaving 4/2015 Naar de uitgave

Verslaving in de media

Animaties over verslaving

Uitgelezen

Uitgelezen

Redactioneel

Redactioneel