Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-10-2016 | Testen Getest | Uitgave 5/2016

Neuropraxis 5/2016

Seven Minute Screen (7MS)

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2016
Auteur:
Marjolein de Brouwer
Belangrijke opmerkingen

Testgegevens

Auteurs: Bregje Appels, Jos van Campen, Ben Schmand
ISBN: 978 90 368 0402 8
Jaar van publicatie: 2015
Uitgever en plaats: Bohn Stafleu van Loghum, Houten
Prijs: complete set: €175,– en scoreformulieren per set van 25 stuks: €40,–

Samenvatting

De Seven Minute Screen (7MS) is een neuropsychologische screening die de kans op een dementiesyndroom in kaart brengt door het testen van vier cognitieve domeinen: tijdsoriëntatie, geheugen, executieve functies en visuoconstructie. Recentelijk is de 7MS vertaald voor gebruik in Nederland. De 7MS heeft een hoge diagnostische nauwkeurigheid, is gemakkelijk in het gebruik en heeft een korte afnameduur. De test is in verschillende talen beschikbaar en wordt dan ook internationaal veel gebruikt. In dit artikel worden de test en het gebruik daarvan beschreven.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Neuropraxis 5/2016 Naar de uitgave