Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2013 | Forum | Uitgave 1/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2013

Selectie aan de poort

Onterechte zelfverwijzers op de SEH terugdringen

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 1/2013
Auteurs:
Dr. Margreet Reitsma-van Rooijen, Anne Brabers, Judith de Jong
Belangrijke opmerkingen
Forum biedt onder meer plaats aan ingezonden commentaren en reacties, korte praktijkbijdragen, congresverslagen en boekbesprekingen. Aanwijzingen inzake lengte, opmaak en wijze van inzending (per e-mail) zijn verkrijgbaar bij het redactiesecretariaat. De redactie behoudt zich het recht voor om te redigeren en/of te bekorten.
Veel patiënten bezoeken de spoedeisende hulp (SEH) zonder verwijzing door een zorgverlener. Volgens zorgverleners is hun bezoek vaak ten onrechte. Deze zelfverwijzers hadden volgens hen met hun klacht naar de huisartsenpost (HAP) of de eigen huisarts moeten gaan. De onterechte zelfverwijzers doen een onnodig beroep op relatief dure zorg, waardoor mensen die terecht naar de SEH gaan mogelijk onacceptabel lang moeten wachten. In dit artikel staat de vraag centraal hoe het aantal onterechte zelfverwijzers op SEH teruggedrongen kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2013 Naar de uitgave