Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2009 | Artikelen | Uitgave 9/2009

Bijblijven 9/2009

Seksuologie en de vagina

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2009
Auteurs:
Dr. M. Y. L. Peeters, Dr. P. Dewachter, Dr. L. Dewachter
Belangrijke opmerkingen
Psychiater-seksuoloog, Lier
Radioloog, Lier

Samenvatting

Bij de vrouwelijke seksuele respons spelen biologische en omgevingsfactoren een rol. De vrouwelijke seksualiteit is een samenspel van hormonale, vasculaire en nerveuze factoren met relationele, familiale en sociaal-culturele invloeden. Vrouwelijke seksuele disfuncties zijn multifactorieel en nemen in het algemeen toe met de leeftijd. In deze bijdrage worden dyspareunie, vaginisme en niet-coïtale pijn bij seksueel contact behandeld. Met beeldvormende technieken is aangetoond dat seksuele pijn en genot een continuüm vormen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2009

Bijblijven 9/2009 Naar de uitgave