Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Nascholing | Uitgave 3/2016

TPO - De Praktijk 3/2016

Seksuele klachten bij diabetes

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 3/2016
Auteur:
Peter Leusink
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Praktijk De Huisarts, W. Barentszlaan 32, 2803 XP Gouda: Peter Leusink, huisarts, seksuoloog NVVS.
Correspondentie: leusinkp@knmg.nl.
Mogelijke belangenverstrengeling: Peter Leusink heeft de afgelopen vijf jaar vergoeding ontvangen van de firma Sanofi voor het geven van workshops over Seksualiteit en diabetes. Tevens ontving hij vergoeding voor het maken van NHG-producten in het kader van het dossier Seksuele gezondheid.

Samenvatting

Een half jaar geleden verscheen de NHG-Standaard Seksuele klachten. Officieel een herziening van de NHG-Standaard Erectiele disfunctie, maar in feite een flinke uitbreiding. Behalve de erectiestoornis komen nu ook de vroegtijdige zaadlozing bij de man en dyspareunie, orgasmeproblemen en verminderde zin of opwindingsproblemen bij de vrouw aan bod. Ook praktijkondersteuners krijgen met deze problematiek te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

TPO - De Praktijk 3/2016 Naar de uitgave