Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-06-2020 | Nascholing | Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020

Seksueel misbruik herkennen bij minderjarigen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2020
Auteurs:
Carla Goosen, Toine Lagro-Janssen
Belangrijke opmerkingen
Dit is een bewerkte versie van Goosen C. Trauma door seksueel misbruik bij een kind: signalen, gevolgen en mogelijkheden tot ondersteuning. Bijblijven 2019;35:30-9. Publicatie gebeurt met toestemming.
Goosen CAEM, Lagro-Janssen ALM. Seksueel misbruik bij minderjarigen herkennen. Huisarts Wet 2020;63(7):36-9. DOI:10.1007/s12445-020-0759-6.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Veel huisartsen die geconfronteerd worden met (een vermoeden van) seksueel misbruik voelen zich vaak machteloos en onvoldoende handelingsbekwaam. De kans dat u te maken krijgt met kinderen bij wie sprake is van seksueel misbruik is echter groot. Daarom gaan we in op enkele achtergronden van seksueel misbruik, op welke belangrijke signalen van misbruik en gevolgen u kunt letten en hoe u kinderen en hun ouders kunt helpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020 Naar de uitgave