Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Praktijk | Uitgave 5/2015

Pallium 5/2015

Scholingsprogramma IKNL

Verbetering palliatieve zorg voor verstandelijk beperkten

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 5/2015
Auteurs:
M. Tonino, T. Bouwens, M. Wester, B. van Aalst
Belangrijke opmerkingen
M. Tonino is arts verstandelijk gehandicapten/hospice-arts Stichting Prisma en consulent palliatieve zorg IKNL. T. Bouwens is opleidingsfunctionaris & trainer Amarant Academie. M. Wester is freelance docent palliatieve zorg. B. van Aalst is adviseur palliatieve zorg bij het IKNL. De auteurs zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het scholingsprogramma Palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking.

Samenvatting

Mensen brengen bij voorkeur de laatste levensfase thuis door in hun eigen, vertrouwde omgeving. Die wens leeft ook bij mensen met een verstandelijke beperking. In de praktijk zien we helaas nog geregeld een discrepantie tussen deze wens en de plaats van overlijden. Verbetering van kennis, vaardigheden en houding is nodig om woonvoorzieningen voldoende toe te rusten. IKNL heeft hiervoor het scholingsprogramma ‘palliatieve zorg’ ontwikkeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Pallium 5/2015 Naar de uitgave

e–Pal

E–pal

Uit de praktijk

Ons trauma

Interview

Etje Verhagen