Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2015 | Biomechanica & bewegingsanalyse | Uitgave 3/2015

Podosophia 3/2015

Schokdemping en schoenzolen

De kunst van het inveren

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2015
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en de bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.
Tekst en Beeld: Chris Riezebos, docent Beweging & Analyse, opleiding Bewegingstechnologie, Haagse Hogeschool en docent Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie (DAMcursussen)

Samenvatting

Iemand heeft een paar dure sportschoenen gekocht met, volgens de reclamefolder, buitengewoon goede schokdempende eigenschappen. Om de schoenen te testen, klimt deman op een stoel met een zittinghoogte van 45 cm. Hij springt omlaag en houdt bij de landing, vol vertrouwen in zijn nieuwe aankoop, het hele lichaam zo stijf als een plank en laat daarmee geen enkele invering in heupen, knieën of enkels toe. De man is daarna met zeer ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis. In dit artikel zullen we ingaan op het verband tussen schokdemping en het inveren van materialen versus het inveren in gewrichten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Podosophia 3/2015 Naar de uitgave