Skip to main content
main-content
Top

27-03-2011 | Nieuws

Schippers wil Senaat tegemoet komen

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) wil de Eerste Kamer tegemoetkomen met betrekking tot het Elektronisch Pati�ntendossier (EPD). Ze vindt nu dat de plannen voor de invoering van het EPD moeten worden aangepast.

Vrijdag gaf de minister aan komende dinsdag met enkele handreikingen aan de Eerste Kamer te zullen komen. In het aangepaste voorstel van Schippers wordt alleen nog het medicijngebruik in het dossier opgenomen.

Er zal daarnaast alleen een systeem komen voor mensen die expliciet mee willen doen met het EPD. Bij eerdere plannen konden mensen aangeven niet in het EPD opgenomen te willen worden.

Verschillende fracties binnen de Eerste Kamer, waaronder de VVD, maken zich zorgen over de privacyvraagstukken bij de invoering van het dossier. Sommige partijen willen het ook regionaal testen voordat het landelijk wordt ingevoerd. Veertien jaar wordt er al gewerkt aan het EPD en er is al 300 miljoen euro aan uitgegeven.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.