Skip to main content
main-content
Top

28-05-2015 | Nieuws

Schippers trekt bijna 7 ton uit tegen sportblessures

Minister Schippers (Volksgezondheid) trekt de beurs om een einde te maken aan het stijgende aantal sportblessures. Het aantal sportkwetsuren stijgt harder dan de sportdeelname, meldde de minister dinsdag aan de Tweede Kamer.

Afgelopen jaar liepen Nederlandse sporters in totaal 4,7 miljoen blessures op, 200.000 meer dan in 2013. Voetbal, hardlopen en fitness zijn de takken van sport met de meeste blessures. De bewindsvrouw wil die trend keren door de komende jaren elk jaar 675 duizend euro uit te trekken voor plannen die sportblessures tegengaan.

 

De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) heeft van Schippers opdracht gekregen met een samenhangend programma te komen. De maatregelen moeten zich nadrukkelijk richten op de sporten met de meeste blessures.

 

Bron: ANP
Beeld: iStock

Tip

Verder lezen over sportblessures:

 

Meer artikelen over Algemeen of Sportfysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.