Skip to main content
main-content
Top

01-05-2015 | Nieuws

Schippers in gesprek met beroepsverenigingen over toekomstagenda ggz

Minister Edith Schippers (VWS) heeft P3NL, NIP en LVVP uitgenodigd om gezamenlijk, en op korte termijn, een toekomstagenda voor de ggz te maken. Hiermee wil de minister de toekomst van de ggz zeker stellen, een aantal grote knelpunten oplossen en de financiën in de hand houden.

De uitgangspunten hiervoor staan geformuleerd in haar Kamerbrief ‘Kwaliteit Loont’ en vallen samen te vatten met: zinnige en zuinige zorg en het bieden van transparantie om inzicht te geven in de kwaliteit.

 

Minister Schippers heeft het NIP, vertegenwoordigd door haar voorzitter Elly Plooij en de LVVP, vertegenwoordigd Arnoud van Buuren 30 april gesproken over de toekomst van de ggz. Op verzoek van het NIP is de zojuist opgerichte federatie P3NL toegevoegd aan het overleg, zij waren vertegenwoordigd door Ariëlle de Ruijter, bestuurslid van P3NL.

 

De Minister heeft P3NL, NIP en LVVP uitgenodigd om half mei verder te praten. Dan zal een gezamenlijke prioriteitenlijst opgesteld gaan worden. De input die de afgelopen periode door de leden van de negen P3NL-verenigingen is aangeleverd wordt gebruikt om vanuit de beroepsbeoefenaren een voorzet voor de agenda te maken.

 

Op dit moment spreekt de Minister aan twee verschillende tafels over de agenda voor de ggz. Aan de ene tafel zitten NVvP, GGZ Nederland en LPGGZ en de andere tafel bestaat uit P3NL, NIP en LVVP. Op enig moment in de toekomst zullen deze tafels weer bij elkaar komen, maar voor nu is het gewenst om in een kleiner gezelschap de gesprekken te voeren.

 

Lees de Kamerbrief ‘Kwaliteit loont’

 

Bron: NIP

 

 

Auteur(s): BSL Psychologie Totaal

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.