Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2016 | Ziektebeelden en symptomen | Uitgave 6/2016

Bijzijn XL 6/2016

Schimmelinfecties

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 6/2016
Auteur:
drs. M.J.A. Brouwers
Belangrijke opmerkingen
drs. M.J.A. Brouwers, algemeen militair arts, vliegerarts i.o.; mw I. Schutte, seniorverpleegkundige afdeling dermatologie; met dank aan: T. Derksen, hoofdverpleegkundige afdeling dermatologie

Samenvatting

De benaming van een schimmelinfectie of een dermatomycose zegt iets over de lokalisatie van de infectie. Tinea pedis, tinea manus en tinea corporis zijn schimmelinfecties van respectievelijk de huid van de voet, de hand en het lichaam. Tinea versicolor (pityriasis versicolor) is een schimmelinfectie van de huid op de romp, met name die op de rug en de borst. Niet alleen de huid kan geïnfecteerd raken met een schimmel; ook het slijmvlies in de mond en het maag-darmkanaal kan geïnfecteerd worden. Mycosis intestinalis (anthrax intestinalis) is miltvuur van het maagdarmkanaal; mycosis vaginalis is een vaginale infectie. De verschillende namen worden vaak door elkaar gebruikt. Eenvoudige schimmelinfecties komen veel voor.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2016

Bijzijn XL 6/2016 Naar de uitgave

Patiëntveiligheid

Prikaccidenten