Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | Uitgave 7/2020

Scalers En Curettes Weer Vlijmscherp Onder De Microscoop
Tandartspraktijk 7/2020

Scherpslijpen tot in de puntjes

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2020
Auteur:
James J.R. Huddleston Slater
Belangrijke opmerkingen
Dr. James J.R. Huddleston Slater (ACTA, 1972) is tandartsgnatholoog en heeft een eigen praktijk in Groningen. Hij houdt zich naast de algemene tandheelkunde bezig met de diagnostiek en behandeling van patiënten met chronische aangezichtspijn. Hij is gastdocent aan het UMC Groningen.

Samenvatting

Iedereen weet: scherpe scalers en scherpe curettes werken zoveel fijner. Zeker nu we proberen aerosolen zoveel mogelijk te voorkomen door meer met handinstrumenten te werken, vormt dat een goede aanleiding om (vaker) kritisch naar ons handinstrumentarium te kijken. Bovendien voorkom je met scherp instrumentarium dat je het subgingivale tandsteen bruneert. Het is mijn zeer gewaardeerde collega Coen Kuit die me een paar jaar geleden leerde dat handinstrumenten heel goed geslepen kunnen worden met behulp van een rood handstuk met daarin een arkansassteentje. Mijn toevoeging voor dit artikel is de microscoop. Daarmee heb je een mooie en snelle methode in je praktijk om instrumenten heel nauwkeurig te kunnen slijpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Tandartspraktijk 7/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Heynick’s Hoek

De Pellagra-pandemie

Column

Webinar