Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-08-2017 | De Worsteling | Uitgave 5/2017

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2017

Schending van volmaaktheid

Schipperen tussen klachtgerichte en persoonsgerichte interventies

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Paul de Wit, Anton Hafkenscheid

Samenvatting

In dit artikel wordt de gesuperviseerde behandeling beschreven van een 28-jarige vrouw met zelfbeeldproblematiek, als gevolg van een acht jaar daarvoor opgelopen aangezichtsverlamming. De zelfbeeldproblematiek wordt aanvankelijk klachtgericht behandeld vanuit de diagnosen morfodisfore stoornis en rouw. Gedurende dit behandeltraject wordt toenemend de invloed van persoonlijkheidsproblematiek manifest. De behandelfocus krijgt, in eerste instantie noodgedwongen, toenemend een persoonsgericht karakter. Dit artikel schetst de worsteling van therapeut, supervisor en patiënte om de behandeling te doen slagen, waarbij uiteindelijk wordt afgestapt van de klachtgerichte behandelfocus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2017 Naar de uitgave

EditorialNotes

Inleiding