Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2018 | Uitgave 1/2018

Kind & Adolescent Praktijk 1/2018

Schatgraven in uitstroomdata speciaal onderwijs

Wat maakt dat leerlingen kansrijk school verlaten?

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Jan Bijstra, Johan Lummen
Belangrijke opmerkingen

over de auteurs

Dr. Jan O. Bijstra, ontwikkelingspsycholoog is onderzoekscoördinator bij RENN4, speciaal onderwijsorganisatie Noord Nederland. Drs. Johan Lummen, orthopedagoog, is onderwijsadviseur bij RENN4, speciaal onderwijsorganisatie Noord Nederland.

Samenvatting

Scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs brengen elk jaar in kaart wat de vervolgbestemmingen van schoolverlaters zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld hoeveel leerlingen naar een reguliere school zijn gegaan. Maar kan op basis van leerling- en schoolfactoren ook worden voorspeld hoe dat ‘uitstroombeeld’ eruit gaat zien?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Kind & Adolescent Praktijk 1/2018 Naar de uitgave

Gezien en Gelezen

Gezien en Gelezen