Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Vervaardiging van een driedelige brug van lithiumdisilicaat | Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017

Scanbare afdrukmaterialen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Patrizio Corso, Dr. Hans van Pelt
Belangrijke opmerkingen
Patrizio Corso (geboren in 1974 in Appenzell, Zwitserland) is sinds 1994 gecertificeerd tandtechnicus. Hij werkte sindsdien voor diverse tandtechnisch laboratoria in Europa en Azië met speciale belangstelling voor complete rehabilitaties (vast en uitneembaar). Vanaf 2011 trad hij op als instructeur en docent cad/cam-systemen voor Zirkonzahn in Europa, Zuid-Afrika en Azië. Begin 2017 werd hij aangesteld als hoofd tandtechniek bij Excent/Fred Ribôt in Groningen.
Dr. Hans van Pelt is restauratief tandarts, EPA-erkend prosthodontist en docent Orale Functieleer CTM-UMCG.

Samenvatting

In de tandtechniek is de digitale workflow bij het vervaardigen van eenvoudige en complexe prothetische werkstukken niet meer weg te denken. In de tandartspraktijken neemt het aantal mondscanners geleidelijk aan toe. De aanschafkosten zijn echter nog hoog en er is om uiteenlopende reden terughoudendheid bij de aanschaf ervan. Analoge afdrukken zullen dan ook nog wel geruime tijd gemaakt blijven worden. Daarom zijn scanbare afdrukmaterialen op de markt verschenen. De vervaardiging van een brug van lithiumdisilicaat in het tandtechnisch laboratorium met gebruikmaking van zo’n materiaal wordt in dit artikel stap voor stap beschreven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017 Naar de uitgave

Intercollegiaal online

Advies gevraagd!

Tips en tricks om afwijkend mondgedrag te stoppen

Duimzuigen

Iets te diep in de alcoholdispenser gekeken?

Handdesinfectie