Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Voor de praktijk | Uitgave 9/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2016

Scan en verbeter het werkvermogen in de organisatie: de ontwikkeling van de gratis online tool Wellfie

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 9/2016
Auteurs:
PhD, MSC, RN Sofie Vandenbroeck, MSC Liesbeth Aerts, PhD Liesbeth Daenen, MD Lieve Vandersmissen, MD PhD Lode Godderis
Belangrijke opmerkingen
S. Vandenbroeck PhD, MSC, RN, L. Aerts, MSc, L. Daenen, PhD, PT, L. Vandersmissen, MD, L. Godderis, MD PhD. Allen werkzaam bij Groep IDEWE, België.
Correspondentieadres: sofie.vandenbroeck@idewe.be

Samenvatting

We zullen langer moeten werken als gevolg van een verhoogde wettelijke pensioenleeftijd. Of dit zal lukken zal afhangen van de bereidheid en het vermogen van werknemers om aan het werk te blijven. Werkvermogen, de balans tussen individuele kenmerken en werkeisen en ruggengraat van duurzame inzetbaarheid, dient continu te worden opgevolgd. Daarom werd de online tool ‘Wellfie’ ontwikkeld, geïnspireerd door het ‘huis van werkvermogen’. Eerst werd een literatuurstudie uitgevoerd voor een selectie van gevalideerde schalen die werkvermogen en beïnvloedende factoren meten op werkgevers- en werknemersniveau. Vervolgens werd feedback, gericht op het verbeteren en handhaven van werkvermogen, ontwikkeld. Tenslotte werd Wellfie getest in vier pilootbedrijven uit drie sectoren. Wellfie voorziet een rapport voor zowel werkgever als werknemers. Werkgeversfeedback richt zich op organisatiebeleid en een vergelijking tussen werkgevers-en werknemersresultaten, terwijl werknemersfeedback persoonlijk georiënteerd is. Wellfie ondersteunt organisaties in het behouden en verbeteren van werkvermogen, de sleutelfactor voor een lange en gezonde carrière.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2016 Naar de uitgave

Proefschriftbespreking

De discuswerper