Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-04-2017 | Onderzoeksartikel | Uitgave 3/2017

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 3/2017

Samenwerking tussen JGZ en het voortgezet onderwijs: tips en trucs uit de praktijk

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 3/2017
Auteurs:
A. Blokstra, R. Pieter, R. Opten, W. Bemelmans

Samenvatting

Samenwerking tussen jeugdgezondheidszorg (JGZ) en onderwijs kan bijdragen aan het welzijn van jeugdigen en daarmee aan hun leerprestaties. In de praktijk is samenwerking echter nog niet vanzelfsprekend en verloopt dit nog niet optimaal. Naar aanleiding daarvan is in 2014 door het RIVM Centrum Gezond Leven onder het motto ‘Versterking Jeugdgezondheidszorg op en met scholen’ een oproep gedaan om projecten aan te dragen, gericht op het versterken van de samenwerking tussen JGZ, scholen, gezondheidsbevordering, jongeren en hun ouders. Uit de 33 inzendingen zijn 12 inspirerende projecten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geselecteerd die sterk scoorden op ten minste één van de aanbevelingen van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) voor een toekomstbestendige en krachtige JGZ. In dit artikel kijken we, aan de hand van een viertal criteria, terug op de ervaringen binnen de zeven projecten in het voortgezet onderwijs. Wat zijn de leerervaringen en tips en trucs uit de praktijk voor het vervolg en/of bij overdracht naar een andere organisatie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 3/2017 Naar de uitgave