Skip to main content
main-content
Top

17-03-2015 | Nieuws

Samenwerking NIVEL en Keurmerk Fysiotherapie

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie is een onafhankelijke stichting met de ambitie om aangesloten fysiotherapeuten inzicht te geven in de kwaliteit van hun fysiothera- peutisch handelen. Om dat inzicht aan praktijken te kunnen geven is verzameling, verwerking en analyse van gegevens nodig. Het NIVEL gaat dit voor het Keurmerk uitvoeren, waarbij het NIVEL tevens feedback levert aan de Keurmerk-leden over de zorg die zij aan hun patiënten verlenen.

Doel van de gegevensverzameling is ondersteuning van Keurmerk-deelnemers in het continue leer- en verbeterproces. De feedback informatie van het NIVEL biedt daarvoor de basis. De feedback geeft de praktijkhouder inzicht in het presteren van de eigen praktijk en alle medewerkers binnen de eigen praktijk, afgezet tegen het gemiddelde van de andere aangesloten Keurmerk-deelnemers.

 

Met de gegevensverzameling kan het NIVEL op grotere schaal bijdragen aan de kennisontwikkeling op het gebied van de fysiotherapie als geheel: welke patiënten bezoeken de fysiotherapeut, wat is de effectiviteit van behandelingen en bij welke patiënten is de ene behandeling beter dan de andere? Door deze samenwerking kan het NIVEL samen met het Keurmerk de rol van de fysiotherapie in de Nederlandse gezondheidszorg nog beter in beeld brengen.

 

De eerste resultaten worden aan het eind van dit jaar verwacht.

 

Bron: NIVEL

 

Meer artikelen over Algemeen.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.