Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Maatschappelijke gezondheidszorg | Uitgave 2/2017

Bijzijn XL 2/2017

Samen werken in de wijk werkt!

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Elly van Haaren, Nicolien van Halem
Naar e-learning
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs:
Nicolien van halem ( vanhalemschrijfwerk.nl en beterwerkenindezorg.nl ) is lerarenopleider en coach aan de tweedegraads lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde aan Hogeschool Leiden. Daarnaast werkt ze als auteur, redacteur, zelfstandig trainer en toetsontwikkelaar.
Elly van haaren ( ellyvanhaaren.nl en beterwerkenindez​org.​nl ) werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs.
Met dank aan:
Angelique Bastiaans en Bregtje van Boxtel, verpleegkundigen Thebe José Mohnen Moonen, teamcoach Thebe Midden Brabant Monique van de Donk, manager Thebe Wijkverpleging Els Groenendijk, kerndocent leergang Carmen van Dam, programmamanager KMBV

Samenvatting

Dit is het laatste van vijf artikelen gericht op de maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ). De artikelen gaan uit van de Canmeds-rollen en beslaan steeds een of meerdere rollen met de bijbehorende activiteiten volgens het beroepsprofiel van het Expertisegebied wijkverpleegkundige (V&VN, november 2012) en Bachelor of Nursing 2020. Alle Canmeds-rollen komen in de vijf artikelen naar voren. In dit artikel komt één Canmeds-rol aan bod: Professionaliteit en reflectie. Met name competentie 7 is van toepassing: de verpleegkundige geeft blijk van het vermogen zich bewust te ontwikkelen, handelt volgens de waarden en normen van het verpleegkundig beroep en vervult zowel een autonome als een participerende rol in de zorgverlening en kan keuzes verantwoorden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Bijzijn XL 2/2017 Naar de uitgave