Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | TOEPASSING IN DE PRAKTIJK | Uitgave 1/2010

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2010

Samen werken aan een protocol

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2010
Auteurs:
dr. Erwin Ista, Onno Helder
Belangrijke opmerkingen
Het originele protocol met bijbehorende literatuurlijst is bij de auteurs op te vragen. E-mail: w.ista@erasmusmc.nl en o.helder@erasmusmc.nl .
Endotracheaal uitzuigen bij patiënten aan de beademing is een handeling die intensive-careverpleegkundigen vaak uitvoeren. Alle stappen van deze handeling staan beschreven in een verpleegkundig protocol dat tot voor kort gebaseerd was op ervaring. Alle beschreven interventies van dit uitzuigprotocol zijn door zes groepen studenten van de ic-opleiding getoetst op de huidige wetenschappelijke bewijslast. Verpleegkundig onderzoekers hebben de studenten begeleid en op basis van de resultaten van wetenschappelijk studies het protocol aangepast. De ic-verpleegkundigen van de afdelingen IC Neonatologie en IC Kinderen van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis hanteren nu een evidence-based protocol over het endotracheaal uitzuigen bij kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2010 Naar de uitgave

WETENSCHAP KRITISCH BEKEKEN

Gehanteerde meetlat in NTvEBP