Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-05-2017 | Uitgave 2/2017

Jeugdbeleid 2/2017

Samen Sterker: onderzoek in jeugd- en opvoedhulp

Werkzame ingrediënten voor een succesvol onderzoeksprogramma

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Drs. Linda Heutink, Drs. Monique van Driel
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met drs. E. Strijbosch en drs. M. van Brandenburg (Juzt), drs. J. van Vugt (Combinatie Jeugdzorg), en drs. M. de Greef en dr. H. Pijnenburg (Lectoraat Werkzame factoren in de zorg voor Jeugd van de HAN). Samen Sterker werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Samenvatting

Het verhaal van Samen Sterker begint in 2010. Samen Sterker is de titel van een meerjarig onderzoeksprogramma dat in samenwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek tot stand is gekomen en uitgevoerd. Vanuit hun ervaring beschrijven de auteurs in dit artikel kort de werkwijze en de werkzame ingrediënten, waardoor dit programma een succes kon worden.
Na een aantal jaren te hebben samengewerkt rondom effectiviteit van de hulp start een nieuwe en bindende samenwerking tussen zes grote Brabantse organisaties voor Jeugd- en Opvoedhulp, de provincie Noord-Brabant en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Deze samenwerking krijgt vorm met het onderzoeksprogramma ‘Samen Sterker’ dat van 2012 tot en met 2014 is uitgevoerd. Organisaties werken in dit programma gezamenlijk aan innovatie en ontwikkeling, waarbij veel aandacht is voor kennisdeling. Samen Sterker, met de professionele samenwerkingsrelatie als centraal thema, blijkt een succesformule van praktijk, beleid en onderzoek. In dit artikel treft de lezer een uiteenzetting aan van de werkwijze en werkzame ingrediënten waaruit geput kan worden bij een voornemen een onderzoeksprogramma te starten dan wel aan te scherpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Jeugdbeleid 2/2017 Naar de uitgave