Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Uitgave 6/2013

Denkbeeld 6/2013

Samen om de tafel

Het Thuis Team Dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2013
Auteur:
Hugo van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Teks Thugo van Waarde
Beeld ThinksTock
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van denkbeeld; hij was projectleider van het Thuis Team dementie
De zorg in Nederland gaat wezenlijk veranderen. Om het tij van stijgende kosten in de AWBZ te keren, heeft de overheid een groot aantal hervormingen in gedachten. Wie thuis woont en zorg nodig heeft, wordt aangesproken op wat hij nog kan en welke hulp hij vanuit zijn sociale netwerk kan regelen. Organisaties die zorg aan huis bieden, zullen steeds vaker moeten samenwerken met mantelzorgers, met ouderenadviseurs en met vrijwilligers. Hoewel dit nieuw lijkt, wordt er in de regio Noord-Holland Noord al veel langer op die manier gewerkt. Dat gebeurt onder de noemer ‘Thuis Team Dementie’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Denkbeeld 6/2013 Naar de uitgave