Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

Samen een dansje maken

Identiteit, waardigheid en dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteur:
Henk Nies
Belangrijke opmerkingen
Henk Nies is lid van de Raad van Bestuur van Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg, te Utrecht en bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg, Jo Visser leerstoel, aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Samenvatting

Iemand in zijn waarde laten is een essentieel onderdeel van goede zorg. Maar waar hebben we het dan over, wat is eigenlijk waardigheid? Hoe verhoudt dat begrip zich tot identiteit en hoe ontwikkelt het zich als iemand dementie krijgt?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

Jobs tijding

Boter op je hoofd