Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | In zicht | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Rubriek over psychogeriatrie en wetenschap

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteur:
Franka Meiland
Belangrijke opmerkingen
senior onderzoeker bij de afdeling Psychiatrie en het Alzheimer centrum van het VU medisch centrum en medewerker kennistransfer bij het Centrum voor Ouderenonderzoek (CVO).

Samenvatting

Een gezonde levensstijl heeft doorgaans een positief effect op de gezondheid en vermindert de kans op ziekten. Maar is dit ook het geval bij de ziekte van Alzheimer? Onderzoekers in New York gingen na of een combinatie van veel lichamelijke activiteiten en een mediterraan dieet invloed heeft op het risico om deze ziekte te krijgen. Om de mate van lichamelijke activiteiten te bepalen keken de onderzoekers naar het type inspanning en naar de duur ervan. Onder het volgen van een mediterraan dieet verstond men een hoog gebruik van producten als fruit, vezels, vis en olijfolie en een lagere consumptie van vlees, zuivel en alcohol.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Minithema Seksualiteit en dementie

Zet de eerste stap